La portaveu dels comuns al Parlament, Elisenda Alamany, ha demanat a la nova fiscal de l'Estat, María José Segarra, que retiri els càrrecs de rebel·lió dels quals acusa els polítics i exiliats. Així ha reaccionat Alamany després que la justícia alemanya no hagi acceptat l'extradició del president Carles Puigdemont per rebel·lió

Alamany ho ha considerat un "cop a la via Llarena" i ha demanat al PSOE que aturi la "judicialització del PP, que no aporta cap solució" i que estableixi un "punt i a part" en aquesta estratègia. "Emplacem la fiscal general a fer passos per retirar la rebel·lió", ha defensat en aquest sentit. "No hi va haver violència i no hi pot haver rebel·lió", ha conclòs, en una roda de premsa des del Parlament. 

Les declaracions d'Alamany arriben després que el Tribunal Superior de Schleswig-Holstein hagi decidit extradir a Espanya al president Carles Puigdemont per un presumpte delicte de malversació de fons públicsperò no per un presumpte delicte de rebel·lió ni de sedició com demanava el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Això vol dir que si Puigdemont és extradit a Espanya, en cap cas pot ser jutjat per cap dels altres dos delictes dels quals l'acusava el magistrat del Suprem.