Els comuns han decidit expulsar el diputat Joan Josep Nuet del grup parlamentari. Així ho han acordat unànimement en una reunió aquest matí després que Nuet hagi decidit formar part de la llista d'ERC a les eleccions del pròxim 28 d'abril, segons ha explicat la seva presidenta, Jéssica Albiach.

En una roda de premsa al Parlament, Albiach també ha demanat a Nuet que retorni l'acta de diputat i ha carregat contra ERC per haver incentivat la fuga. En aquest sentit, ha assegurat que amb la seva "pràctica de foment del transfuguisme" s'allunya d'un escenari "d'aliances àmplies i progressistes", en referència a les pròximes eleccions municipals del maig, i ha equiparat l'actitud dels republicans amb la de Cs.

Després que es comuniqués el pacte entre Nuet i ERC, la direcció del partit ja va acordar suspendre'l de militància i obrir-li un expedient sancionador. Segons els comuns l'actitud de Nuet és "incompatible" amb els estatuts i el codi ètic de Catalunya en Comú.

Ara Nuet podria seguir els passos d'Elisenda Alamany i continuar com a diputat no adscrit al Parlament, on podria retornar l'acta tal com li reclama el partit. Sigui com sigui, però, si fos escollit diputat al Congrés per ERC l'hauria de deixar segur, ja que és incompatible ser diputat a les dues cambres.