El cap de llista d'En Comú Podem a les eleccions espanyoles del 10-N, Jaume Asens, ha titllat aquest dimarts d'"error" que la plataforma electoral Més País es presenti als comicis per a Barcelona "sense un projecte per a Catalunya" ni per a la seva capital.

En roda de premsa al Parlament, Asens ha dit que la formació només busca aconseguir vots per a Madrid i que es tracta d'una operació "dissenyada des de la capital espanyola" que li ha "costat molt" aterrar a Catalunya.

Amb tot, Asens ha lamentat que en aquest espai s'hagi imposat el "tacticisme de curta volada" d'un sector i que apostin per presentar-se amb moltes "incògnites per resoldre". Els comuns han apuntat que no els preocupa aquest moviment electoral perquè, segons han dit, el que vol representar Més País ja ho fa Catalunya en Comú i Podem.

D'altra banda, Asens ha parlat del compromís d'En Comú Podem pel "diàleg" i les "solucions" per tal de resoldre l'"atzucac" on creu que es troba Catalunya. Ha posat d'exemple que la seva candidata del Senat sigui Rosa Lluch. "Fugir de la lògica de la confrontació i el bloqueig", ha reclamat.

Per aquest motiu ha demanat evitar "espectacles molt lamentables" com la moció de censura de Cs contra el president de la Generalitat, Quim Torra. "Va ser un ús barruer de les nostres institucions en clau electoral", ha criticat. Per això, Asens ha demanat al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que "deixi clar" si "enterra" un possible acord postelectoral amb Cs.

Després que el diputat de Cs al Congrés Juan Carlos Girauta hagi titllat el PSC de "llepaculs, immorals i traïdors" per no haver donat suport a la moció de censura, Asens ha dit que demostra quina és la concepció de la política per alguns dirigents de la formació liberal. "És el partit de l'odi, la confrontació que vol incendiar la convivència a Catalunya i desqualificar adversaris polítics amb insults totalment censurables", ha carregat.

Ha afegit que la piulada de Girauta el desqualifica a "ell i al seu partit" i que és "impropi" d'algú que es dedica a la política. També ha criticat que ningú de Cs hagi corregit les declaracions. "Això ens preocupa tant com la seva piulada", ha manifestat.