Els comuns avisen ERC que no donaran suport a "cap govern on hi hagi JxCat" a la Diputació de Barcelona. La presidenta del grup al Parlament, Jéssica Albiach, així ho ha assegurat en roda de premsa on ha defensat que la seva aposta és un "tripartit d'esquerres" amb el PSC i ERC. Tot i això, no ha avançat quin serà el sentit del seu vot, clau per assolir la majoria absoluta del ple, i ha emplaçat a veure quines són les "propostes en ferm". 

Això sí, Albiach ha tancat la porta a la proposta llençada pel popular Xavier García Albiol, que demanava que Cs, els comuns i el seu grup donessin suport al PSC per deslliurar-lo del pacte amb JxCat. En aquest sentit, ha defensat que de la mateixa manera que no contemplen donar suport a JxCat, tampoc ho farien amb Cs ni el PP. En aquest sentit, ha demanat polítiques d'esquerres i ha assegurat que "no perdem l'esperança".

Albiach també ha aprofitat la compareixença a la cambra catalana per carregar contra el Govern, de qui diu que està permanentment immers en una "lluita acarnissada" per les posicions de poder i ha assegurat que més que un executiu semblen "dos governs que compareixen". "Catalunya necessita un govern fort, no un que necessita teràpia de parella cada dos per tres", ha insistit en aquest punt.

Finalment, ha recordat que la convocatòria d'eleccions està en mans del president Quim Torra i que ells ja van demanar una qüestió de confiança, però ha tornat a insistir amb què el Govern "governi".