El govern de l'alcaldessa Ada Colau està sorprès amb la negativa d'ERC. El regidor de Presidència, Pressupostos i Pla de Barris, Jordi Martí, demana a ERC que "recapaciti" i insta als republicans i la resta de l'oposició a abstenir-se i facilitar l'aprovació inicial del pressupost per permetre la tramitació dels comptes del 2022. 

Martí ha titllat "d'irresponsable" el 'no' de la formació d'Ernest Maragall contra l'aprovació inicial del pressupost. "Aquest 'no' posa en perill 400 milions d'euros", ha assegurat el regidor i sisé tinent d'alcalde de Barcelona.

"Davant d'aquest anunci només podem demanar la reconsideració, l'abstenció, a tots els grups perquè continuï la tramitació pressupostària", ha apuntat. Segons Martí, queden setmanes fins al 23 de desembre, que és quan s'ha d'aprovar definitivament el pressupost.

El govern de Colau, sorprès

Martí ha explicat que la negativa d'Esquerra a tramitar el pressupost els ha sorprès perquè "si és d'algú és d'ERC". En aquest sentit, ha recordat que els comptes del 2021 es van aprovar amb el suport d'ERC i s'està complint amb un 90% d'execució.

"Els demano que surtin de la irresponsabilitat per construir una Barcelona com hem fet aquests darrers anys amb ells", ha conclòs.

El 'no' d'ERC

El president del grup d'Esquerra a Barcelona, Ernest Maragall, diu no als pressupostos que planteja l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau. "Fins al moment, la proposta de pressupostos municipals està lluny de ser considerada interessant per a la ciutat. Barcelona necessita un canvi de rumb en el terreny cultural, educatiu, de model de ciutat, entre d'altres", alertava Maragall la setmana passada en una entrevista a RTVE. 

Avui, ha afegit que hi ha "moltes raons per votar-hi en contra" perquè els comuns “s’ho han guanyat a pols” després de veure com s'han repetit diferents incompliments dels darrers pressupostos que els republicans sí que van acceptar. Maragall es fa seu el sentiment de bona part dels qui en els darrers mesos s'han manifestat en contra de la gestió del consistori: “Detectem un menysteniment als barris i a la ciutat, i una manca d’ambició i projecte per a la ciutat. Diem no amb absoluta convicció i responsabilitat”.

Anunci des de La Rambla

L’anunci l’han fet davant del marcador que anuncia el temps de retard de la reforma de la Rambla. Aquest dilluns marca 1.999 dies i, dimarts, en seran 2.000, uns cinc anys i mig. Això, diuen, és l’exemple de l’incompliment amb els veïns i els acords amb ERC. Recorden que la reforma de la Rambla es va pactar al pressupost 2020 i anuncien que, per això, presentaran una proposició a la Comissió d’Urbanisme d’aquesta setmana per demanar l’inici de les obres l’any vinent. Un altre "greu incompliment del govern" que ha estat denunciat per Esquerra i Junts.

A les comissions de novembre, Esquerra també portarà una pregunta a Presidència sobre els Jardinets dels Gats, entitat del Gòtic que treballa per la cura i protecció dels gats de carrer i abandonats, i que ara podria estar en perill per la unió de la Plaça Gardunya i l’antic Hospital de la Santa Creu que pretén fer el govern municipal. “No estem gens a favor d’aquesta actuació urbanística i volem que govern ens expliqui si això afectarà el Jardinet dels Gats i què pensa fer al respecte”, ha assenyalat el diputat d'ERC, Jordi Coronas.

Imatge principal: Jordi Martí Grau. - ACN