Les negociacions “a porta tancada de dos partits” s’haurien d’obrir a la resta de formacions. Així ho ha assegurat aquest dimarts la portaveu de Catalunya en Comú al Parlament, Elisenda Alamany, que ha emplaçat a “trobar una fórmula” per tenir aquests debats de manera “transparent, pública i oberta”. No ha esclarit quina seria aquesta fórmula, però ha indicat que podria ser una sessió plenària extraordinària.

“Cal una sortida al bloqueig, però aquesta sortida no es pot donar en despatxos, ni la poden tenir els partits a porta tancada”, ha defensat Elisenda Alamany, sense aportar gaire més concreció. “És el Parlament qui hauria de tenir aquests debats. No es pot externalitzar a un altre lloc (en referència a Brussel·les) ni pot ser comandat per la senyora Soraya Sáenz de Santamaría”, ha afegit.

En aquest sentit, Alamany ha lamentat que en aquests moments s’haurien d’estar donant menys debats “legalistes” o personalistes i més “debats polítics”. "La situació del país és extremadament delicada i mereix debats d’urgència”, ha dit. La prioritat, ha insistit, és acabar amb l’article 155. La portaveu també s’ha referit al fet que els comuns continuen sense poder assistir a les reunions de la Mesa, un compromís al qual s’havia arribat. “De moment no s’ha fet efectiu, esperem que es resolgui aquesta demanda”, ha remarcat.