La diputada dels comuns Marta Ribas ha denunciat aquest dimarts que alguns grups parlamentaris, i especialment Cs i el PSC, no vulguin donar suport a la seva proposta de comissió d'investigació sobre abusos sexuals a menors a l'escola. Per això, ha anunciat que sotmetran a votació la proposta en el proper ple, a través d'una moció. 

Ribas ha assegurat que s'han posat en contacte amb els grups de Ciutadans i socialistes, que s'havien mostrat disposats a investigar-ho en una reunió amb un dels pares del cas Maristes, però que finalment no els han donat resposta. 

Segons Ribas, la votació de la moció obligarà "a cada diputat i diputada" a pronunciar-se sobre si creu que aquests casos s'han d'investigar i ha titllat de "vergonyant" que no hi hagi una comissió d'aquest tipus en cap altre parlament de l'Estat espanyol. 

Ciutadans ha contestat a aquesta acusació dient que no es tanquen "en banda" a la creació de la comissió, però que opten per buscar una "solució consensuada" davant un "problema gravíssim". 

Per altra banda, els comuns també han demanat compareixences de fins a tres consellers. Concretament, han demanat la de Miquel Buch per l'actuació en un desnonament a Manresa, la d'Alba Vergés per l'augment en les llistes d'espera i la d'Esther Capella per la concessió del tercer grau penitenciari a Oriol Pujol.