La presidenta del grup parlamentari dels comuns, Jéssica Albiach, ha cessat aquest dilluns el coordinador del grup, Marc Grau, després d'acordar-lo amb la resta de diputats dels comuns que han "perdut la confiança" en ell, han informat fonts del partit Europa Press.

Les mateixes fonts han concretat que la decisió l'ha transmès la mateixa Albiach a l'executiva de Catalunya a Comú a través d'un comunicat: "Us escric per informar-vos del cessament del coordinador per haver perdut la confiança de les persones que formen aquest grup".

"Com ja sabeu perquè hem anat comentant-ho en aquesta Executiva, aquesta ha estat una decisió que hem anat meditant a llarg d'aquests temps i que avui ens veiem obligats a fer efectiva després d'haver esgotat tots els intents per arribar a una solució intervinguda", exposa Albiach sobre el ja excoordinador que era un home pròxim de la portaveu parlamentària dels comuns, Elisenda Alamany.

La presidenta del grup assegura que "en cap cas, aquest cessament s'ha realitzat per cap discrepància política", sinó que es duu a terme com una necessitat evident per millorar els mecanismes de la gestió interna, agilitar la presa de decisions i fer-la més transparent, afegeix.

En una reunió celebrada aquest mateix dilluns entre els coordinadors nacionals de CeC i diputats del grup, Albiach ha anunciat que en els propers dies s'informarà des del grup de la persona que substituirà a Grau en les labors de coordinació de la formació en el Parlament.

Altres fonts de la formació han concretat a Europa Press que aquesta possibilitat estava sobre la taula del grup parlamentari "fa mesos", encara que arriba un dia abans que Alamany hi hagi decideixo presentar un manifest crític amb l'adreça.