Els comuns s'han mostrat contundents en la seva oposició al manteniment de l'article 155, després que el govern espanyol hagi afirmat que no publicarà al DOGC els nomenaments dels consellers i, per tant, es bloquejarà la formació del nou Govern. Mitjançant una piulada, Catalunya en Comú Podem ha manifestat que "l'autogovern de Catalunya és innegociable" i han afirmat que és urgent la seva recuperació. En el mateix missatge consideren que el 155 és la resposta de qui "no té cap resposta política" a la situació catalana i han afirmat: "Ens trobaran enfront".

Per la seva banda, Elisenda Alamany, portaveu dels comuns al Parlament també s'ha manifestat en contra del manteniment del 155 a través del seu Twitter personal. Ha afirmat que el 155 és "una agressió a les institucions catalanes" i afirma que el govern espanyol bloqueja "tot un país que es mereix avançar i recuperar el seu govern".

Joan Josep Nuet, en un acte en suport a l'alliberament d'Oriol Junqueras, també ha expressat el seu rebuig a la política del govern espanyol de mantenir el 155. Ha considerat que el nomenament de consellers exiliats o presos "pot ser irreal, però no il·legal" i ha afirmat que el que ha de fer Mariano Rajoy és asseure's a negociar amb Torra.

Per la seva part, Jaume Asens, tinent d'alcalde de Barcelona, en una sèrie de piulades ha afirmat que els partits unionistes "volen carregar-se l'independentisme i es carreguen l'Estat de dret". Ha apuntat que, en realitat, "volen un 155 indefinit. Una tutela permanent de l'autogovern a Catalunya".