Els comuns volen que es depurin responsabilitats polítiques per la privatització d’Agiües Ter Llobregat. És per això que han demanat les compareixences al Parlament de l’expresident Artur Mas, els exconsellers Andreu Mas-Colell, Santi Vila i Lluís Recoder i la portaveu de JxCat Elsa Artadi, excàrrec del Departament d’Economia. Per altra banda, també han registrat una proposta de resolució de rebuig a l’increment de les tarifes d’aigua.

Les sol·licituds de compareixença van ser registrades la setmana passada pel grup de Catalunya en Comú Podem. La intenció és que, a la comissió que correspongui quan s’hagin constituït, aquests exalts càrrecs del Govern donin explicacions sobre el procés de privatització d’ATLL, després que el Tribunal Suprem tombés la concessió a Acciona.

Per altra banda, els comuns també han registrat aquest dimecres una proposta de resolució, que rebutja l’increment de l’11,88% de la tarifa de l’aigua en alta subministrada per ATLL, efectuada el passat 28 de desembre pel consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

 

Per altra banda, CatECP també reclama que el Parlament expressi el seu suport al recurs contenciós-administratiu contra l’acord d’increment de la tarifa. En l’exposició de motius alerten que des del 2010 hi ha hagut un augment del 138% de la tarifa d’aigua d’ATLL. Consideren una “prioritat de país” recuperar la gestió pública d’aquest recurs natural.