Hi ha alternatives al que digui el president Carles Puigdemont. Així ho ha assegurat aquest dimarts la portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, en plena recta final de la investidura. “En aquest moment de reclamació de sobirania, no deixa de sorprendre o grinyolar que s’imposi el que digui Puigdemont com a via única”, ha assegurat en referència a la intenció del líder de JxCat de designar el "president provisional" si el TC tomba la reforma de la Llei de Presidència. Ha demanat “altura de mires” per a donar resposta a les “demandes transversals” dels catalans.

En aquest sentit, Elisenda Alamany ha admès que, des del 21-D, hi ha hagut “entrebancs continus” per part del Govern espanyol, que han impedit una investidura efectiva. No obstant això, ha afirmat que “a Catalunya hi ha una majoria social que vol avançar i vol un Govern efectiu, fins i tot enfront d’aquesta ofensiva”. Ha reclamat claredat “en el qui i en el què” a la majoria indepdentista. "El que digui Puigdemont sembla més un relat monàrquic que republicà", ha ironitzat.

La portaveu dels comuns ha insistit que hi ha altres alternatives, com la seva d’un Govern d’independents encapçalat per un president progressista. “Ens agradaria que les demandes transversals d’aquests dies trobin un espai polític que ara mateix no tenen”, ha dit en referència a les manifestacions contra la repressió, el moviment feminista o el dels pensionistes.