Enuig al grup dels Comuns davant la sortida d'Elisenda Alamany del grup parlamentari. El partit ha enviat una comunicat de premsa on lamenta "haver-se assabentat a través dels mitjans de comunicació" de la decisió d'Alamany i li reclamen "per coherència" que abandoni "l’escó obtingut en representació d’un projecte col·lectiu". 

Fonts properes a Alamany, però, han confirmat a El Nacional que la seva intenció és mantenir l'escó i passar a ser diputada no adscrita​, i rebaten que "per coherència el Comuns no haurien d'haver fet moltes de les coses que han fet". La decisió d'Alamany ve motivada per les diferències amb la direcció del partit i per no haver redreçat el discurs del partit en l'àmbit nacional, com els reclamava quan va impulsar la plataforma Sobiranistes.

Els comuns es mostren sorpresos per la decisió d'Alamany perquè asseguren que en els últims mesos "el grup parlamentari ha abordat totes les tasques de manera cohesionada i  no s’ha produït cap votació discordant" i confien en "l’entrada d’un nou diputat que comparteixi els valors dels comuns ens permetrà seguir lluitant en defensa de drets democràtics i per una Catalunya socialment justa".