El Parlament Europeu ha entomat finalment la decisió de la JEC i del Tribunal Suprem de retirar la condició d'eurodiputat al líder d'ERC, Oriol Junqueras, malgrat la sentència del TJUE del passat desembre. Aquí pots trobar el comunicat de l'Eurocambra.

En virtut de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en l'assumpte C-502/19 Junqueras Vies del 19 de desembre de 2019, els mandats dels senyors Junqueras i Vies, Puigdemont i Casamajó i Comín i Oliveres van començar el 2 de juliol de 2019 a conseqüència de la declaració oficial dels resultats de les eleccions europees per les autoritats espanyoles competents.

No obstant això, tenint en compte la decisió de la Junta Electoral Central del 3 de gener de 2020 i de conformitat amb la decisió del Tribunal Suprem de 9 de gener de 2020, el mandat del Sr. Junqueras i Vies va expirar amb efecte el 3 de gener de 2020.

Segons la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, el Parlament Europeu està obligat a prendre nota sense dilació de les decisions que amb caràcter definitiu prenguin les autoritats judicials competents dels Estats membres.

En conseqüència, al començament del ple el dilluns 13 de gener, anunciaré l'inici del mandat dels tres diputats a data 2 de juliol de 2020 i l'expiració del mandat del Sr. Junqueras i Vies el 3 de gener de 2020. Sol·licitaré a les autoritats competents espanyoles que notifiquin amb celeritat al Parlament el nom del seu substitut