Compromís ja ha triat el seu soci preferent per a les eleccions del 10-N: la plataforma d'Íñigo Errejón. Després d'hores de debat intern, l'executiva del partit ha acordat aquest dilluns al vespres que exploraran l'opció d'un "front ampli" d'esquerres al País Valencià, on s'integrin tant Unidas Podemos com Más Madrid. Però, si això no fructifiqués, com és el més probable, la formació valencianista participaria de la repetició electoral de la mà dels errejonistes.

La decisió s'ha adoptat després de dies de debat intern dins les tres formacions que integren Compromís, el Bloc Nacionalista Valencià, Inciativa del Poble Valencià i Verds-Equo. En les últimes hores, pesos pesants com el diputat al Congrés Joan Baldoví havien apostat clarament per l'aliança amb Errejón. Ara l'executiva, que encara està reunida, debatrà la convocatòria d'una consulta a les bases per a ratificar la decisió.

Aquest mateix dilluns, en una entrevista a Televisió Espanyola, el secretari general de Podemos revelava que estaba en converses amb la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, per a refer la coalició que van trencar a les últimes generals (i que va portar Compromís de vuit a un diputat al Congrés) i que l'entesa era a prop. Però la realitat ha acabat sent una altra de ben diferent.