El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha afirmat aquest dilluns que és "absolutament indecent" que el Partit Popular, "per un grapat de vots", vulgui utilitzar l'aplicació de l'article 155 per introduir el castellà com a llengua vehicular a Catalunya. Baldoví ha dit durant Els Esmorzars de l'agència EFE que no li sembla "raonable" que es vulgui utilitzar el 155 per "obrir fronts" que "l'únic que poden provocar és que determinades ferides no es tanquin".

A més, Baldoví ha destacat que el PP és un partit "absolutament testimonial" a Catalunya, on compta amb quatre diputats, i per tant no està "legitimat per a determinades coses". El portaveu de Compromís ha fet una crida a la "tranquil·litat", que "tot s'arregli" i que, en definitiva, es pugui pensar "en les coses importants de la vida", com el progrés, que la gent tingui treball i que "tot funcioni bé".

Baldoví també ha apel·lat als qui van guanyar les eleccions a Catalunya que assumeixin la seva "responsabilitat" de formar Govern "d'una vegada per sempre" i que aquest comenci a prendre decisions, que és "el que la immensa majoria de la gent espera", d'un i un altre "bàndol".

D'aquesta forma, ha indicat, s'acabarien "les situacions d'excepcionalitat", perquè "la tranquil·litat i l'absència de confrontació és bona per al conjunt del país", i es podria parlar de l'article 156, que indica que les comunitats tindran un finançament suficient per desenvolupar les seves competències.

El diputat valencià ha defensat que al País Valencià "ningú, ningú, ningú no pot dir que té algun problema per temes de llengua", i ha reclamat que es deixi "de fer política amb les coses sensibles".

"Voler ressuscitar un conflicte que l'únic que fa és enverinar la vida en un tema tan delicat com l'educació em sembla incendiari", ha manifestat Baldoví, que ha insistit que al País Valencià "no hi ha hagut problemes" en aquesta matèria i "judicialitzar l'educació" no és la millor manera d'avançar.