Les associacions judicials progressistes rebutgen que els jutges i fiscals que treballen a Catalunya cobrin un complement de destí “per circumstàncies específiques”, tal com proposa el PP, segons informa eldiario.es. Es tractaria d’un plus similar al que cobren els treballadors que exerceixen al país Basc, on es va fixar aquest plus davant l’amenaça d’ETA, i és de prop de 500 euros.

El PP va registrar la setmana al Congrés una proposició de llei justifiquen la demanada del complement pel fet que jutges i fiscals estan patint situacions que els impedeixen desenvolupar amb tranquil·litat la seva tasca professional i afecten a la seva vida privada. Aquesta situació, sostenen, està provocant un èxode de professionals de Catalunya.

La portaveu a Catalunya de l’associació Jutges i Jutgesses per la Democràcia (JJxD), Montserrat Comas, rebutja aquest èxode i qualifica de greu error barrejar la mobilitat del jutges amb el procés. Comas rebutja la proposta popular que qualifica de “fal·làcia” electoralista. En el mateix sentit es manifesta la Unió Progressista de Fiscals i l’associació Àgora Judicial.

Per contra, les conservadores Associació Professional de la Magistratura (APM)  i l’Associació de Fiscals coincideixen amb el diagnòstic del PP i confien que la resta de partits polítics donin suport a la iniciativa. El portaveu a Catalunya de l’APM, Pablo Baró, considera que resoldrà la situació de desemparament de jutges i fiscals. L’associació Francisco de Vitoria, també aplaudeix la proposta.