Si a Catalunya falten inspectors de treball és "perquè no tenim capacitat legislativa". Amb aquestes paraules, la consellera de Treball, Dolors Bassa, ha carregat a El Matí de Catalunya Ràdio contra el govern espanyol per no donar al Govern les "competències" necessàries per convocar oposicions.

I no només això. La consellera ha atribuït directament "moltes de les coses que passen" a la reforma laboral i no a Inspecció de Treball que, altra vegada, s'ha lamentat de la legislació actual i ha demanat "unes lleis diferents" per a Catalunya.

Avui, Bassa és Madrid. I ha viatjat fins allà per reunir-se amb els seus homòlegs d'algunes comunitats autònomes, una reunió que té per objectiu "posar en comú les problemàtiques sorgides arran del desenvolupament de les polítiques actives d'ocupació", així com debatre una estratègia que permeti treballar conjuntament els reptes sorgits de l'aplicació de les polítiques fixades pel Ministeri d'Ocupació.

Anima a denunciar

Bassa ha volgut deixar ben clar que perquè Inspecció de Treball actuï, cal denunciar perquè es tracta d'un ens que "treballa sobre demanda". Això sí. Una vegada feta la denuncia, la consellera de Treball assegura que "no ens tremolarà la mà si no es compleix la llei, sigui l'empresa que sigui".

En aquest sentit, ha posat sobre la taula que Inspecció de Treball "demana sempre el quadrant d'horaris dels treballadors" i, en cas que superi les hores acordades, "actua".