En paral·lel a la investigació entre el PP de la Comunitat de Madrid liderat per la presidenta Isabel Díaz Ayuso i el seu germà Tomás com a intermediari de la venda de mascaretes, s'obre un altre meló en el PP de l'Ajuntament de Madrid. El seu alcalde José Luis Martínez Almeida va pagar a través del consistori un milió d'euros a Luis Medina, fill de Naty Abascal i el difunt duc de Feria Rafael Medina. Però lluny de retractar-se o donar explicacions, Medina ha tret pit de l'operació: "No he parlat amb familiars d'Almeida. Vaig cobrar un milió d'euros però no és il·legal", en declaracions a El Confidencial.

Acusat d'estafador

No ho veu així la Fiscalia Anticorrupció que ha presentat una querella davant els Jutjats de Madrid contra ell com a intermediari però també contra l'empresari Alberto Luceño, proveïdor del material sanitari, i els acusa d'estafa, blanqueig de capitals i falsedat documental per suposades irregularitats en la venda a l'Ajuntament de Madrid de mascaretes, guants i testos covid per un import total d'11,9 milions de dòlars durant la primera onada de la pandèmia per covid l'any 2020. Els mèrits de Medina per cobrar un milió? Posar en contacte aquest empresari amb la directora general de Pressupostos i Recursos Humans de l'ajuntament, Elena Collado. Però en paral·lel, Medina també va utilitzar la seva amistat, segons la mateixa Fiscalia, que mantenia aquest amb un familiar d'Almeida.

"Els guants no eren dolents"

L'entrevista a El Confidencial dona titulars esperpèntics. "Un dia vaig comentar que era una llàstima no utilitzar els contactes que jo tenia a la Xina i va donar la casualitat que aquesta persona a qui li vaig fer el comentari, coneixia un germà d'Almeida. Em van dir que era el germà però potser era el cosí, no ho sé segur. Però finalment em van passar el telèfon i vaig acabar parlant amb la senyora Collado. Vaig tancar una operació i em vaig cobrar un 8% de la comissió, entenc que la gent no ho vegi normal però és així. I és totalment fals que la qualitat dels guants sigui dolenta".

Un iot per blanquejar diners

En paral·lel al rebombori, també es qüestiona la falta d'ètica d'aquesta comissió que, amb els ingressos guanyats, Medina reconeix que s'ha comprat un iot valorat en 725.515 euros però nega que la titularitat del vaixell sigui també del seu germà, Rafael Medina, com defensa el Ministeri Públic. El vaixell es va pagar, en part, amb el contracte d'Almeida amb un total de 325.515 euros i pertany a una societat amb seu a Gibraltar on sí hi consta el germà. El iot és un Eagle 44 batejat amb el nom de Feria, té 13 metres d'eslora i està en el punt de mira perquè la Fiscalia, que investiga el cas des de fa dos anys, defensa que va servir per blanquejar part dels diners obtinguts pel contracte de la covid.

La premsa del cor també es barreja en aquest cas i molt abans que això esquitxés la justícia, un reportatge de la revista Hola va fotografiar els dos germans i explicava que el germà Rafael havia "complert un dels seus grans somnis d'estrenar un vaixell propi vestit amb un look més casual i relaxat per desplaçar-se a Sotogrande i viure en directe les competicions de les regates".

Luis Medina isntagram Naty Abascal

Luis Medina fotografiat a través de l'Instagram de la seva mare, Naty Abascal

Hotels a Marbella, cotxes de luxe i Rolex

Per la seva banda, l'empresari Luceño també va tirar de grans luxes amb els beneficis obtinguts. Dels més de 5 milions que va cobrar, una bona part, 3.272.548,01 d'euros va destinar-los a cinc nits d'hotel a Marbella amb 60.000 euros per dormir; tres rellotges Rolex de 42.450; una dotzena de cotxes d'alta gamma  que superen el milió on trobem un Aston Martin, un Mercedes, un MBW, un McLaren, un Porsche Panamera o un Lamborghini; i una casa al luxós Pozuelo de Alarcón madrileny valorat en 1.107.400 euros. La Fiscalia també ho investiga per blanqueig.