El magistrat Adolfo Carretero estudia l'embargament de tots els articles de luxe amb què Luis Medina, fill de Naty Abascal i el duc de Feria, i l'empresari Alberto Luceño haurien blanquejat els diners, segons Anticorrupció, que van percebre com a comissionistes de les mascaretes venudes a l'Ajuntament de Madrid. En total, més de sis milions d'euros adjudicats des del consistori de José Luis Martínez Almeida durant la primera onada de la covid l'any 2020. El més curiós del cas és que Almeida va reconèixer ahir que "si hagués conegut amb què se'ls gastarien ho haurien mirat millor" tot i que immediatament després des del PP van córrer a matisar que eren ells les víctimes i si l'Ajuntament "ha estat estafat es prendran mesures".

L'assumpte té diversos protagonistes. També s'apunta a un cosí d'Almeida, Carlos Martínez Almeida, com a punt de connexió entre Medina i el govern municipal. De fet, el mateix Medina ha reconegut que li van parlar d'un familiar de l'alcalde i que va percebre un 8% de la venda en concepte de comissió tot i que és inferior al milió que Anticorrupció assegura que es va embutxacar, la resta va anar per Luceño. A més, el fill de Naty Abascal corrobora que no se n'ha d'amagar perquè aquesta mena de gestions "també es tanquen a Alemanya i no passa res". Un argumentari que, de moment, no convenç Anticorrupció ni al mateix jutge madrileny que ha acceptat la querella i tirar endavant la investigació.

Un iot exposat a les xarxes

En paral·lel, els luxes que es van gastar suposadament per "blanquejar els capitals" continuen exposats a les xarxes. La mateixa mare, Naty Abascal, té una foto publicada de Medina en un vaixell. El germà d'aquest, en Rafael, també hi podria estar implicat ja que el iot aniria a nom dels dos tot i que en Luis defensa que va ser ell únicament qui el va pagar. Un iot Eagle 44 amb tota mena de luxes, de 13 metres d'eslora i establert a Gibraltar. Tot i que és inqüestionable que la veritable passió pel mar ve del seu germà petit. En Rafael té un perfil obert a Instagram on es poden comptar més d'una dotzena de fotografies fent gal·la dels vaixells amb què navega: sobretot a les Illes Balears però també a la Costa Brava.

rafael cosra brava

rafael palma

rafael estorrent

Instagram de Rafael Medina

Una vida de luxe

En paral·lel, el que és segur és que el jutge ha aprovat cridar a declarar els dos acusats i els testimonis necessaris. En el cas de Luis Medina pel seu iot de 325.515 euros. En el cas d'Alberto Luceño, que presumptament va obtenir més beneficis, la mesura podria afectar un nombre més gran de béns físics, com un habitatge a Pozuelo de Alarcón (Madrid) valorat en més d'un milió d'euros i tres places de garatge i un traster. També tres rolex, dos d'or i un d'acer, valorats en 26.000, 9.900 i 6.550 euros, respectivament.

També suposaria l'embargament d'aquesta llista de cotxes de gamma alta: Aston Martin DB11 de 160.000 euros; Ferrari 812 Superfast: 355.000 euros; Mercedes AMG GT 63S: 149.999 euros; Mercedes SCL 300: 54.500 euros; Range Rover Sport: 102.000 euros; KTM X BOW: 91.800 euros; BMW I8 Roadster: 121.000 euros; Aston Martin DBS Superleggera: 293.000 euros; Porsche Panamera: 153.000 euros; Lamborghini Huracan Evo Spider: 299.999 euros; McLaren 720S: 250.000 euros; Mercedes A 200 AMG 32.500 euros. A banda, nits d'hotel a Marbella valorades en 60.000 euros.