La primera reunió oficial que mantindrà el comissionat del 155, Pau Villòria, d'ençà que ha pres possessió del càrrec serà aquest dilluns, amb els representants de ServidorsCAT, la plataforma de treballadors públics sorgida arran de la suspensió de l'autogovern que durant aquests mesos han denunciat els efectes de la decisió del govern de Mariano Rajoy sobre del funcionament de l'administració.

No ha estat casual que aquesta sigui la primera trobada que ha convocat el comissionat designat pel Govern dimarts passat per analitzar i proposar mesures per revertir els efectes del 155. El Govern ha volgut reconèixer la feina feta per l'associació durant aquests mesos. A la reunió està previst que hi assisteixi la presidenta de ServidorsCAT, Yolanda Hernández, i la secretària de l’associació, Aranzazu Colom.

ServidorsCAT va néixer a finals d’octubre, immediatament després que el govern espanyol suspengués l’autogovern. La voluntat era, segons es va fer públic en aquell moment, “servir i defensar les institucions catalanes” i exigir la retirada de l’aplicació de l’article 155 i de les mesures que es van anar desplegant a partir d’aquest decret.

ServidorsCAT es va crear amb l’objectiu, segons els seus promotors, de garantir l’enfortiment i el bon funcionament de les institucions públiques i promoure l’aprofundiment de l’Estat de dret, democràtic i social a Catalunya.

En aquests mesos aquest col·lectiu ha fet públics quatre informes en què ha denunciat els efectes de la suspensió dins l’administració catalana, a banda de posicionar-se en diferents episodis provocats per la suspensió.