La Comissió Europea (CE) no oferirà cap tipus de reacció aquest dijous davant dels resultats a les eleccions al Parlament de Catalunya. Segons ha confirmat el portaveu comunitari Alexander Winterstein, no s’espera, per ara, una reacció oficial per part de la Comissió Europea. “La nostra posició en aquest tema és ben coneguda i l’hem repetit sovint i a diferents nivells”, ha afegit el portaveu en declaracions a l’ACN.

En una línia similar s’ha pronunciat aquesta mateixa setmana un altre portaveu, Margaritis Schinas, que dimarts va descartar "especular" sobre les eleccions del 21-D apuntant que "primer cal tenir un govern". "Les eleccions de dijous són unes eleccions per escollir un govern regional i la Comissió Europea treballarà sempre amb tots els governs regionals, és la nostra manera d'operar", va assenyalar llavors Schinas.

Els corresponsals a Brussel·les tampoc no podran demanar cap reacció aquest divendres durant la roda de premsa diària que ofereix la institució, ja que no es produirà per l’inici del període festiu de l’executiu comunitari.