El vicepresident de la Comissió Europea (CE) per al Mercat Únic Digital, Andrus Ansip, ha assegurat aquest matí, en ser preguntat sobre el bloqueig de 140 webs a Catalunya per la seva vinculació amb el referèndum, que “respecta totalment la integritat territorial del Regne d’Espanya” i la seva sobirania. Ansip ha assegurat que avaluaran les denúncies de la Generalitat sobre el tancament de webs i que respondran.

En ser preguntat durant la roda de premsa de la Comssió sobre la posició de l’executiu comunitari en relació al bloqueig de les pàgines web ordenat pel TSJC, Ansip ha admès que havia rebut la carta del 24 de setembre del secretari general de Telecomunicacions i Ciberseguretat de Catalunya, Jordi Puigneró, en què demanava la intervenció de la Comissió davant la “censura” que pateixen les institucions catalanes.

El comissari ha subratllat que “en els Estats membres tothom ha de respectar el seu ordre constitucional” i que l’estat de dret és “un dels principis bàsics en què es basa la nostra democràtica”.