La comissària de Justícia europea, Vera Jourová, ha assegurat avui que la Comissió Europea (CE) no es planteja reformar l'euroordre, una eina relativament jove i que està "funcionant bé".

Durant un acte organitzat a Madrid per la CE, Jourová ha estat preguntada per aquest instrument judicial arran de les decisions adoptades a diversos països europeus en contra de l'euroordre dictada per la justícia espanyola per lliurar el president Carles Puigdemont i altres dels seus consellers.

"Aquesta eina funciona molt bé", ha assegurat la comissària, que ha apuntat que s'han registrat més de 5.000 devolucions de presumptes criminals als seus països d'origen des de la posada en marxa de l'euroordre, el 2015. "Estem encara en els primers moments, no preveiem canvis de moment", ha aclarit.

Jourová ha manifestat la seva plena confiança en "les autoritats judicials, que treballen bé amb aquest instrument", i ha rebutjat comentar les decisions adoptades per les autoritats judicials de països membres en relació amb Puigdemont. "Si la comissària de Justícia comencés a criticar decisions judicials, seria el final de la UE", ha ironitzat.

La comissària ha participat en un diàleg organitzat per la CE a Madrid al costat del president de Ciutadans, Albert Rivera, que ha proposat obrir un debat europeu sobre el funcionament de l'euroordre.