La Comissió Europea ha evitat pronunciar-se sobre la decisió del Tribunal Suprem d'impedir al president d'ERC, Oriol Junqueras, anar a Estrasburg i ocupar el seu escó com a eurodiputat el pròxim dilluns 13 de gener, dia en què l'Eurocambra reprendrà l'activitat.

Si bé assegura en una resposta per correu electrònic a l'ACN que té constància de la resolució del Suprem, la CE es nega a comentar-la. "La Comissió no pot interpretar les decisions dels tribunals nacionals", assegura un portaveu de la CE.

L'executiu europeu recorda que està en mans de la jurisdicció espanyola l'aplicació de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). L'Eurocambra havia reconegut a Junqueras com a eurodiputat, però estava a l'espera de la decisió del Suprem per anunciar-ho oficialment al ple d'Estrasburg del dilluns. De moment, encara no s'ha pronunciat.

Per contra, tant el president Carles Puigdemont com el conseller Toni Comín, ambdós exiliats a Bèlgica, sí que podran assistir com europarlamentaris al primer ple de l'any.