La comissària Cristina Manresa, fins ara cap de la regió policial metropolitana nord dels Mossos d'Esquadra, és la nova cap de la comissaria superior de coordinació central, un càrrec que fins ara no havia assumit mai una dona, i que és a la pràctica el segon de la cúpula del cos. David Boneta continuarà sent el cap de la comissaria superior de coordinació central.

El nou cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha comunicat aquest dijous la reestructuració de la cúpula del cos. Rafel Comas tornarà a ser cap de la comissaria general d'investigació criminal, un càrrec que va ocupar del maig del 2017 al juliol del 2018.

El cap de la comissaria d'informació serà Xavier Porcuna; el de la comissaria tècnica i de planificació de la seguretat, Jordi Ferret; el de relacions institucionals, Josep Codina, i el de la divisió d'afers interns serà Jaume Garcia Valls. D'altra banda l'excap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, serà nomenat nou cap de la regió policial Pirineu occidental per petició expressa seva, segons ha informat el Departament d'Interior.

Al capdavant de la regió policial Camp de Tarragona hi haurà Josep Maria Estela; a la regió policial central, Josep Lluís Rosell, i a la regió metropolitana nord, Sergi Pla. La comissària Marta Fernández serà sotscap de la comissaria general d'investigació criminal, i Alicia Moriana, sotscap de la regió policial metropolitana nord.

La prefectura de la policia ha establert com a prioritat, i així ho ha comunicat aquest dijous als comissaris, orientar tota l'organització al servei de la base. Altres objectius són millorar els sistemes de treball, les mesures per afavorir la igualtat de gènere, la lluita pels delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual i la millora en l'atenció de les víctimes.

Nou organigrama

Després del nomenament del nou Comissari en cap Eduard Sallent i la  distribució de la resta de comissaris, l’organització queda de la següent manera:

 • Comissària Cristina Manresa. Fins al moment cap de la Regió Policial Metropolitana Nord ha estat nomenada cap de la Comissaria Superior de  Coordinació Central. És la primera vegada en la història del cos que una dona assumeix aquest càrrec.
 • Comissari David Boneta. Continua exercint les funcions de cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial.
 • Comissari Rafel Comes. Cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal, càrrec que ja havia ocupat des de maig de 2017 i juliol de 2018.
 • Comissària Marta Fernàndez. Sotscap de la Comissaria General d’Investigació Criminal.
 • Comissari Xavier Porcuna. Cap de la Comissaria General d’Informació.
 • Comissari Jordi Ferret. Cap de la Comissaria General Tècnica i de Planificació de la Seguretat.
 • Comissari Josep Codina. Cap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació.
 • Comissari Jaume Garcia Valls. Cap de la Divisió d’Afers Interns.
 • Comissari Josep Maria Estela. Cap de la Regió Policial Camp de Tarragona.
 • Comissari Josep Lluís Rossell. Cap de la Regió Policial Central.
 • Comissari Sergi Pla. Cap de la Regió Metropolitana Nord.
 • Comissària Alicia Moriana. Sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord.
 • El comissari Miquel Esquius, fins al moment cap del Cos, serà nomenat nou cap de la Regió Policial Pirineu Occidental per petició expressa d’ell. D’altra banda el comissari Ferran Lopez juntament amb el comissari Xavier Creus formarà part de la nova estructura de Prefectura.

La Prefectura de Mossos ha establert com a prioritat "orientar tota l'organització al servei de la base" i també té com a objectius millorar els actuals sistemes de treball, mesures que afavoreixin igualtat de gènere i la lluita contra delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual.