El conseller Toni Comin ha criticat la decisió avui del president espanyol, Pedro Sánchez, d'ajornar la mesa de diàleg amb Catalunya, acordada entre ERC i el PSOE, i ha afegit que de moment demostra que "s'ha fet una investidura a canvi de res". Comín ha fet les declaracions al programa Planta baixa de TV3.

"S'ha fet una investidura, de moment, a canvi de res. Es confirmen els pronòstics que el PSOE, a la primera que tingués una excusa, incompliria els seus compromisos", ha indicat el conseller.

Comín ha afegit que comparteix "línia per línia" la declaració que va fer ahir el president Quim Torra, en el sentit de donar per acabada la legislatura però permetre l'aprovació dels pressupostos. "El president Torra ha resolt aquesta crisi de la manera més intel·ligent i més honesta possible. Ha actuat a l'alçada del moment", ha assegurat.

El conseller ha reivindicat que ell es manté amb la mateixa estratègia que tenia ERC a l'anterior govern, però ha reconegut que el partit d'Oriol Junqueras té dret a seguir ara una altra línia. 

"Respecto l'estratègia d'ERC, però és evident que han fet un viratge important després del 27 d'octubre; jo m'he mantingut en l'estratègia que tenia quan estàvem al govern", ha afegit.