En el particular combat que mantenen el conseller de Salut, Toni Comín, i la portaveu de JxSí en la matèria, Montse Candini, avui li ha tocat el rebre a la diputada. Tot aprofitant dues interpel·lacions de CSQP i Ciutadans, el conseller ha agraït a l’oposició la lleialtat, que ha comparat amb la del grup que ha donat suport a l’Executiu, que “es dóna per suposada, per feta”.

La ironia no s'ha passat per alt als diputats i ha estat acollida amb somriures des dels escons de l’oposició, on fins i tot s’ha escoltat algun aplaudiment.

El conseller ha agraït als dos diputats de l’oposició que l’han interpel·lat que la seva ha estat una actitud constructiva, d’oposició lleial, tot i la duresa, la qual cosa ha assegurat que facilita molt la feina a l'executiu.

“Al Govern la lleialtat dels diputats de la majoria és molt important, però es dona per suposada, per feta”, ha afegit.

A finals de la passada setmana, Candini va expressar crítiques a l’actitud del conseller i al discurs del seu departament sobre política de privatització, la qual cosa va provocar que dilluns el conseller apuntés fins i tot la conveniència que la diputada abandonés la seva responsabilitat com a portaveu de Salut si no està d’acord amb la feina que fa l’executiu.

En el torn de contrarèplica, el diputat de Ciutadans Jorge Soler li ha aconsellat que arregli les seves diferències amb el seu grup, la seva portaveu i amb l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa. Però, a més, s’ha fet ressò de la queixa expressada per CCOO per demanar que no perjudiqui els treballadors.

El conseller ha assegurat que tota la política del departament té com a primer objectiu els pacients i immediatament després a “cuidar els professionals”, sense els quals –ha dit- no funcionaria la Salut, per la qual cosa ha assegurat que dediquen tots els esforços a lluitar per les condicions de treball dels professionals de la Salut.