El conseller i diputat Toni Comín renuncia a la seva delegació de vot durant el ple d'aquest divendres. Així ho ha comunicat ERC durant la reunió de la Junta de Portaveus prèvia a la sessió. D'aquesta manera s'eviten problemes legals fins que la setmana que ve la Mesa prengui una decisió definitiva sobre si li manté o li revoca la prerogativa. Fins llavors, Comín té marge per aportar documentació que acrediti la seva nova situació processal.

El Grup Republicà ha decidit retirar la delegació de vot a l’espera de l’informe jurídic quan la Mesa estudiava la petició de reconsideració del PSC, Ciutadans i el PP. La decisió s’ha pres per evitar que en un futur les votacions del ple d’aquest divendres poguessin ser impugnades.

La situació jurídica dels consellers exiliats a Brussel·les va canviar després que la setmana passada la justícia belga rebutgés la petició d'extradició emesa per l'Estat espanyol. Fins aquell moment estaven a disposició de les autoritats judicials d'aquell país i amb mesures cautelars, i això va permetre que Comín delegués el seu vot comparant-ho amb la situació dels presos.