L'eurodiputat i exconseller Toni Comín, ha confirmat aquest diumenge que tant Carles Puigdemont com ell podran intervenir en el ple del Parlament Europeu que s'inicia aquest dilluns a Estrasburg. Segons ha assegurat en una entrevista al Via Lliure, els dos eurodiputats de JxCat s'estrenaran en un ple europeu podent intervenir més d'una vegada, tot i que no ha volgut desvetllar "totes les sorpreses de la setmana". Sobre aquestes "sorpreses", Comín també ha desvetllat que tant ell com Puigdemont visitaran Perpinyà durant els pròxim més de febrer, tot i que no han decidit el dia encara.

Alhora, ha recordat que podran assistir al ple ja que ara tenen immunitat i que la seva situació és molt diferent a la del 2 de juliol, quan no van poder accedir a l'Eurocambra per por a no ser detinguts, i extradits posteriorment a Espanya ,per l'euroordre del jutge Llarena sobre ells. També ha deixat clar que "no cal patir" i que ho tenen tot previst, tal com fan des de fa dos anys, ha assegurat Comín.

Per contra, Comín ha acceptat que guanyar el suplicatori a l'Eurocambra és complicat però ha recordat que els dona la oportunitat per portar el conflicte català al si del Parlament Europeu. Alhora, també ha plantejat la possibilitat que membres dels PPE i dels socialistes europeus poder no deixar-se portar per PP i PSOE i votar al seu favor.

Estar al costat de Torra

Sobre la situació del president de la Generalitat, Quim Torra, i la seva inhabilitació, Comín ha assegurat que ara el que no és pot fer és especular sobre el que un faria o deixaria de fer en la seva situació, i ha sentenciat que el que ha de fer l'independentisme és estar al costat del president Torra perquè de moment la sentència no és ferma.

Segons Comín, l'independentisme ha de continuar al costat de Torra perquè la inhabilitació és del tot intolerable i, al no ser una sentència ferma, ha posat sobre la taula la possibilitat d'acabar la legislatura actual amb Torra de president.

Pel que fa a la investidura del president espanyol Pedro Sánchez, Comín ha també ha considerat que l'acord entre ERC i el PSOE és del tot insuficient. L'eurodiputat ha comentat que els republicans haurien d'haver mirant per intentar aconseguir les contrapartides de l'acord abans de la mateixa investidura i no després.