Els consellers a l’exili, Toni Comín i Lluís Puig, han concedit aquest dijous una entrevista al programa Tot es mou! de TV3 per valorar la decisió de Llarena de no acceptar l'extradició del president Carles Puigdemont i retirar totes les euroordres dels exiliats.

Comín: “Hem assistit a la rendició de Llarena”

El conseller Comín ha estat contundent a l’hora de valorar la decisió de Llarena, assegurant que els catalans han assistit a “la rendició del jutge Llarena” en relació als exiliats i que la instrucció de la causa contra el Govern de Puigdemont “està tocada de mort". 

A més de la rendició de Llarena, Comín també ha assegurat que la retirada de les euroordres significa una "missió complerta" i és una nova victòria. Tot i que el conseller ha recordat que el procés judicial no s'ha acabat i encara queda molt camí per recórrer, com per exemple, ha demanat Comín, l'alliberament dels presos polítics.

El conseller no s'ha quedat aquí i ha recordat que amb la possible arribada de Puigdemont a Bèlgica, serà molt més senzill poder establir el Consell de la República a Waterloo i es podrà començar a fer més feina en la internacionalització del procés català.

Puig: "No hem demanat a ningú que ens defensi"

El conseller Lluís Puig, per la seva part, ha desmentit les paraules del ministre d'Exteriors espanyol, Josep Borrell, i ha sentenciat que no han demanat ajuda a ningú perquè intercedeixi per ells davant de cap tribunal. El conseller ha reiterat un cop més que el procés contra el Govern de Puigdemont és "vergonyós i completament injust" i que és una victòria amarga, ja que segueixen havent-hi presos polítics"

A més a més, Puig també ha assegurat, en la mateixa línia que Comín, que si per ell fos, Puigdemont estaria aquesta mateixa nit a Waterloo i així es podrien posar a treballar per fer efectiva la República catalana. I ha afegit que el projecte de la Casa de la República es reforça amb la presència del president a Bèlgica.