Els consellers a l'exili Toni Comín i Clara Ponsatí han aparegut aquest dissabte a la Biennal de Venècia, en el que es el seu primer viatge a Itàlia des que viuen a l'exili. "El conseller Lluís Puig sí que havia estat a l'Alguer, però per nosaltres és el primer viatge a Itàlia", ha comentat a TV3 Comín, que també ha assegurat que la seva presència a l'històrica ciutat "és una prova més de la internacionalització de la causa catalana arreu d'Europa, no només davant dels jutges".

Comín i Ponsatí, números dos i tres de JxCat a les eleccions europees, han estat acompanyats de la número 2 de la formació al Congrés, Laura Borràs, del diputat al Parlament Francesc de Dalmases, i del delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi, en un gest que ha tornat a fer visible la diferència entre les justícies europees, que han deixat en llibertat absoluta tots els dirigents independentistes exiliats, i la justícia espanyola, que té els presos polítics en presó preventiva des de fa més d'un any i mig i afrontant acusacions de rebel·lió i sedició.

"El projecte europeu és impossible des de la voluntat d'hegemonia i homogeneïtzació. Espanya no ha entès que l'essència d'Europa és el respecte per la diversitat cultural", ha comentat Comín. "La millor manera per contribuir, formar part del projecte europeu és sent una República. Si els ciutadans ens elegeixen eurodiputats, anirem a explicar a Europa que Catalunya és una de les millors representants de la seva autèntica ànima", ha afegit en el marc de la campanya pels comicis europeus. 

Ponsatí, per la seva banda, ha dit que està contenta de ser a Venècia i ha comentat que en el viatge d'aquest divendres a Eslovènia, han rebut "molts suports". "La nostra campanya és la demostració que la llibertat es conquereix i la guanyarem", ha afegit. 

Comín i Ponsatí han visitat, posteriorment, el pavelló català a la Biennal i han coincidit amb la ministra d'Educació i Cultura d'Uruguai, Maria Julia Muñoz.