L'eurodiputat electe Toni Comín ha obert una porta per tal que el Consell per la República entri en les negociacions amb l'Estat. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest matí, Comín ha assegurat que "sense el Consell per la República cap negociació amb l'Estat tindria gaire futur". 

El Consell per la República, que planeja un acte a la Catalunya Nord, portarà Comín i el president a l'exili, Carles Puigdemont, a trepitjar aviat territori català. Comín ha assegurat que en el sí del Consell per la República l'objectiu polític i el relat que ha de transmetre l'esdeveniment. Sí que s'ha mostrat convençut que aquest acte servirà per "donar impuls i consolidar aquest Consell". 

Comín i Puigdemont han començat avui els tràmits administratius perquè els donin l'acreditació definitiva al Parlament Europeu. A Bèlgica el 6 de gener és dia feiner. L'eurodiputat electe ha assegurat en l'entrevista que intentaran que el seu mandat "sigui tan normal com es pugui", i ha recordat que aquest estarà marcat pel debat del suplicatori "que ens donarà una oportunitat per explicar molt més i millor el cas català", ha apuntat.

Comín també s'ha mostrat confiat aquest dilluns que el president del Parlament Europeu, David Sassoli, garanteixi els seus drets polítics i els de Carles Puigdemont. L'exconseller de Salut ha explicat que preveuen que el primer ple el 13 de gener es pugui desenvolupar "dins la normalitat institucional" i ha dit que tenen la "tranquil·litat" de saber que la presidència de la cambra europea "garantirà els seus drets".

Sobre la decisió de la Junta Electoral que justifica la inhabilitació del líder d'ERC, Oriol Junqueras, Comín l'ha titllat de "barbaritat absoluta" i ha alertat que la JEC es basa "en una suposada sentència ferma que no ho és".

Comín ha explicat que la sentència de l'1-O hauria de ser "nul·la" i que abans de dictar sentència s'hauria d'haver demanat el suplicatori al Parlament Europeu.