El conseller a l'exili Toni Comín ha cridat aquest dimarts des de Westminster a dur "el conflicte català a un grau molt més intens" com a estratègia per aconseguir suports internacionals. Així ho ha defensat durant la presentació del Consell de la República al Parlament britànic, que ha presidit aquest vespre.

Comín ha apostat per la vaga general permanent com a "única via". "Hem de tractar els catalans independentistes com adults: cal més mobilització i més tensió per obtenir suports internacionals que forcin Espanya a acceptar una solució democràtica per Catalunya", ha assegurat. 

El conseller ha recordat que s'ha "començat el camí a la República", que és un "camí unilateral", ha apuntat, assegurant que no s'ha renunciat al mandat de l'1-O.

En la seva intervenció, Comín també ha alertat que a Europa té lloc "una batalla entre forces autoritàries i democràtiques", de la qual Catalunya és un dels principals escenaris. Per això, ha dit que correspon als catalans "garantir la prevalença de la democràcia", ja que "si Espanya fos un país democràtic, hauria permès un referèndum a Catalunya".