L'eurodiputat Toní Comín ja està de camí a Perpinyà. Ha fet una parada i ha analitzat el que donarà de sí l'acte de demà en una entrevista a Els Matins de TV3. D'entrada, Comín ha agraït el suport rebut de tota la Catalunya Nord on assegura que arran del procés, es viu un ressorgiment de l'independentisme: "Sense la Catalunya Nord, el principi de l'exili hagués estat molt més difícil". A més, considera que el Consell per la República certifica que l'exili ha estat "una victòria" i que demà, des de Perpinyà, parlaran a Espanya "de molt apropet".

Els diaris francesos ja calculen que es poden arribar als 100.000 convocats a Perpinyà i per Comín, aquesta és la certificació de que "l'independentisme està més viu que mai". Malgrat que també fa una crida a sumar més inscrits al Consell on les expectatives eren més altes i creu que s'ha d'anar sumant "poc a poc". Considera que el Consell "és el fil amb el referèndum de l'1 d'octubre". Del caràcter de la trobada de demà, Comín ha remarcat que no és, en cap cas, partidista i ho justifica així: "Vam anunciar-lo abans d'anar a eleccions. És un acte transversal, hem convidat a tothom, també als CDR".

L'exili "victoriós" que Comín descriu també té una altra cara: "Hem d'assumir el preu dels nostres somnis i això de demà no serà una rauxa". L'eurodiputat insisteix amb que tenen un projecte polític i que en darrera instància, "serà un petit tast del desig del retorn".