La comissió d'investigació del Parlament sobre els atemptats d'agost de 2017 a Barcelona i Cambrils començarà a funcionar aquest dimecres a les 11 hores debatent el pla de treball dels propers mesos, segons l'ordre del dia.

La previsió inicial era que comencés a treballar dimarts de la setmana passada, però va haver de posposar-se a petició de diversos grups que no havien registrat les seves respectives propostes de plans de treball. En la sessió d'aquest dimecres els partits també hauran de formular les primeres propostes de compareixents, tant de comandaments polítics i policials actuals com del moment en què es van produir els fets.

Atemptat terrorista

La comissió va ser aprovada pel ple de la Cambra el 5 d'abril d'aquest any amb els vots a favor de JxCat, ERC, la CUP -els tres impulsors de la iniciativa-, del PSC i els comuns, mentre que Cs i el PP es van abstenir.

La comissió tindrà per objectiu "l'anàlisi i investigació dels fets ocorreguts els dies 17 i 18 d'agost de 2017 a Catalunya, les seves causes, antecedents, implicacions, participació, perpetració i conseqüències". Els impulsors de la iniciativa recorden la polèmica que es va generar sobre l'autoria, les diferents línies d'investigació i la participació dels cossos de seguretat i d'intel·ligència i conclouen que hi va haver "versions contraposades que no han permès tenir fins ara la certesa dels fets".