L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha decidit en la seva reunió d'avui a Tarragona posar en marxa la campanya d’explicació internacional del procés. Serà d’alcalde a alcalde. Cada Ajuntament enviarà al seu ajuntament agermanat una carta personalitzada on s’explica el procés i les raons per les quals es defensa la independència des de Catalunya. La campanya es farà arribar també a gairebé 300 capitals i grans ciutats del món a través de díptics genèrics signats per la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras.

Els membres de l'AMI han estudiat avui la proposta a partir de una carta-model, la que l'alcalde d'Olot, Josep M. Corominas, enviarà a l'alcalde d'Hanga Roa (Illa de Pasqua), la població amb què porta més de 30 anys agermanada la capital de la Garrotxa.

El díptic explica què és Catalunya, el procés i l'AMI així com la voluntat de convocar un referèndum i aconseguir el seu reconeixement internacional. 

Els Ajuntaments de l’AMI compten amb 249 municipis agermanats a Europa, 76 a Amèrica, 22 a Àfrica i 6 a Àsia. A tots ells se’ls enviarà el díptic explicatiu.

Així mateix, l’AMI enviarà el díptic genèric a 194 capitals de països del món i de les 100 ciutats més grans.