A les 17 hores d’avui es posarà en marxa la segona part del congrés fundacional del Partit Demòcrata Català amb la votació de primàries de la nova direcció. Serà amb dues urnes i tres paperetes.

A la primera urna s’haurà de dipositar una papereta on caldrà votar els estatuts del partit; la presidència, per a la qual es presenten només el tàndem Artur Mas-Neus Munté; la presidència del consell nacional, amb tres candidats -Joan Vila, Mercè Conesa i Santi Vila, que apareixen en la papereta en ordre fixat per sorteig-; i el defensor de les persones associades, amb quatre candidatures.

Tot, en una sola papereta on s’hauran de marcar les respostes.

La segona urna serà per votar la direcció executiva nacional. Hi ha dues candidatures. La que encapçala Marta Pascal i David Bonvehí, i la del dirigent de Reagrupament, Ignasi Planas. Caldrà dipositar una de les dues paperetes. Però, atès que les llistes són desbloquejades, caldrà marcar amb una creu aquells dels 12 noms que integren la candidatura a qui es faci costat.

Aquest punt és important, atès que no n’hi ha prou amb formar part de la candidatura guanyadora, sinó que cal també aconseguir superar els 50% dels vots recollits per la llista. En cas que no sigui així, caldrà fer una segona volta per decidir els noms que quedin per sota d’aquest llindar.

El mateix passa en el cas del president del consell nacional i del defensor dels associats. Cal superar el 50% o anar a una segona volta on competeixin els dos primers noms.

8.000 associats

Podran votar electrònicament 6.407 persones que s'han registrat de manera prèvia, pel que fa als associats al nou partit són 8.000. També podran emetre el vot, aquells militants de CDC i de Reagrupament que estiguin a corrent de pagament.

Les votacions d’avui es poden fer entre les 17 i les 21 hores de manera presencial en 12 punts de votació -cadascuna de les seus de federació i algun local complementari- o de manera electrònica.

Demà les votacions seran en 60 punts, a banda de la votació electrònica, entre les 10 del matí i les 14 hores.

Tanca la seu de Còrsega

El recompte dels vots serà el darrer acte organitzat a la seu de CDC del carrer Còrsega -que va ser embargada pel jutge del cas Palau-, atès que les rodes de premsa de la direcció guanyadora de les primàries se celebraran a la nova seu, situada al carrer Provença, i encara en obres.