El judici del 17-A ha reviscut avui en primera persona l'atac mortal a la Rambla de Barcelona. L'inflexible president de la sala, Félix Alonso Guevara, ha avançat la declaració a una de les testimonis que estava previst que declaressin avui, però que s'hauria hagut d'esperar fins la setmana vinent perquè hi ha molt retard en les declaracions dels testimonis policials.

Alonso Guevara, davant l'estat de nerviosisme de la víctima, ha decidit fer-la passar abans d'hora perquè fes el seu relat. Un relat colpidor. Carmen Romero ha detallat com va baixar la furgoneta que conduïa Younes Abouyaaqoub. Ha explicat com corria la gent perquè "tenien por i volien sortir". "Vaig veure massa gent estirada a terra", ha dit entre llàgrimes.

 

Avui havien de començar a declarar els familiars i víctimes dels atemptats, però això alguns s'han presentat a l'Audiència Nacional, a San Fernando de Henares. Entre ells, Javier Martínez, el pare del nen de tres anys mort a la Rambla. Martínez espera el seu torn en una sala, tot i que molt probablement no declararà fins la setmana que ve.

"No recuperaré mai el meu fill"

"Estem patint molt totes les víctimes. Pateixen molt els ferits i les persones que ho van veure. Jo estic aquí perquè tinc el suport de molta gent bonica que m'han ajudat perquè jo pugui estar avui aquí. Això em dona la força per seguir endavant, perquè jo no recuperaré mai el meu fill", ha dit Martínez a les portes de l'Audiència Nacional. 

Javier Martinez Pare nen mort atemptat - SergiAlcazar

Javier Martínez en una entrevista a 'ElNacional.cat' - Sergi Alcàzar

Javier Martínez ha tornat a fer un crit per saber la veritat: "Vull compartir el meu dolor. No vull que us poseu al meu lloc, tot i que ens podria tocar a qualsevol. Vull la veritat, això és el que vull".