L'historiador Agustí Colomines ha parat els peus a la vicesecretària general del PP de Catalunya, Concepció Veray, després que en una tertúlia a 8TV aquesta ha reclamat que els independentistes marxin de Catalunya si no volen estar a Espanya. "Això és feixisme!", li ha engaltat Colomines.

Veray ha indicat adreçant-se a Colomines: "Si no voleu estar a Espanya podeu marxar, però no us endureu Catalunya". "Als catalans i catalanes que ens sentim espanyols no ens traureu mai la Catalunya que també és nostra", ha deixat anar. L'historiador li ha preguntat sense torbar-se: "Fareu com els nazis, i fotreu els jueus fora?". "Acabes de dir una cosa que és una bestialitat. Acabes de dir "marxeu" i això només ho fan els que persegueixen algú ètnicament", ha afegit.

Veray ha replicat presentant-se com a suposada víctima per no dur el llaç groc. "Per què en una cosa que es pot resoldre políticament insistiu a fer-la conflictiva?", li ha preguntat Colomines. La dirigent del PP ha acusat els independentistes de crear el conflicte.

Colomines ha acabat proposant resoldre-ho votant en un referèndum, però la dirigent del PP llavors s'hi ha negat amb l'argument que "la sobirania nacional" no es pot sotmetre a votació.