El vandalisme d’uns pocs, contra el civisme de molts. És la cara i la creu d’una mateixa moneda: la nit prèvia al referèndum de l’1 d’octubre, on les ocupacions dels col·legis electorals han tornat a ser les protagonistes. Aquestes i, en determinats punts, els citats atacs.

Badalona

El cotxe d’un equip de periodistes de TV3 ha aparegut amb les rodes punxades i els vidres trencats a Badalona. Això, després que els comunicadors han pogut comprovar la por dels ocupants de l’Escola Sant Jordi on han anat a gravar. Allà, un grup de radicals els hauria increpat perquè abandonessin el lloc.

Barcelona

A la capital catalana, un grup de radicals ha increpat un grup de joves que netejaven escopinades i llaunes d’una pancarta d’Òmnium.

Al carrer Pau Alcover de Sarrià, uns joves s’han plantat davant d’un col·legi electoral, on han cridat i han posat música a tot volum, entre banderes d’Espanya

Al mateix districte, concretament a l’Institut Montserrat de Sant Gervasi, hi han aparegut ous trencats a les portes.

Castelldefels

Castelldefels també ha estat focus d’atacs espanyolistes. Segons ha explicat un oient a RAC1, mentre alguns ciutadans es trobaven “xerrant tranquil·lament” a les portes del CAP de Can Bou, un grup de nois han sortit d’un Seat Lleó, per després insultar els presents. També han llançat ous entre crits a favor d’Espanya, i finalment han marxat.

Durant tota la nit, #AlertaUltra ha estat el punt de trobada a Twitter dels denunciants dels atacs, que aparentment han estat nombrosos. El hashtag ha acabat convertint-se en Trending Topic