La degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, ha condemnat l'agressió a alguns periodistes aquest diumenge en el transcurs de la manifestació a favor de la unitat d'Espanya. En una piulada al Twitter, Bonet ha assegurat: "Vingui d'on vingui l'agressió a periodistes és imperdonable en democràcia. #llibertatexpressio i contra el pensament únic".

Per la seva banda, el Sindicat de Periodistes ha mostrat el rebuig a les agressions que han patit els professionals de la informació i ha mostrat la seva solidaritat amb els afectats. Juntament amb la piulada de condemna, també n'ha repiulat d'altres periodistes en el mateix sentit. Pel que fa al Grup Barnils, ha lamentat i condemnat "les múltiples agressions físiques i verbals" als periodistes durant la manifestació.

Durant la manifestació contra la independència de Catalunya, alguns dels professionals van rebre cops mentre informaven de la marxa. Va ser el cas, per exemple, d'una periodista de TV3 que mentre feia una connexió en directe va rebre un cop de pal d'una bandera per part d'un dels assistents o d'un professional de la televisió basca, a qui altres assistents li van impedir intervenir en directe. 

Divendres passat, el Col·legi de Periodistes va emetre un comunicat per reiterar el seu rebuig a "qualsevol tipus de violència física o verbal" contra els professionals de la informació i recordava com en els darrers dies alguns dels professionals van veure boicotejades les seves connexions des del lloc dels fets i van ser increpats o insultats o altres van haver de ser escortats policialment.