Diversos col·lectius jurídics catalans, encapçalats per Compromesos, han demanat al Consell dels Il·lustres Col·legis de l'Advocacia de Catalunya (CICAC) que expressi el seu suport a l'advocat Gonzalo Boye davant la possibilitat que sigui sancionat o suspès de professió després d'haver presentat una demanda amb mesures cutelaríssimes davant la Sala Contenciosa del Tribunal Suprem.

La possibilitat de la suspensió de Gonzalo Boye arriba després que el mateix Suprem dictés tres interlocutòries en les quals s'ordenava multar amb 3.000 euros al president Carles Puigdemont, Toni Comín i Junts per Catalunya invocant l'article 247 de la LEC. Juntament amb aquestes interlocutòries, el TS traslladava al Ilustre Colegio de Abogados de Madrid la petició de suspensió o inhabilitació de Boye.

En el seu comunicat, al que també han donat suport altres entitats com el Col·lectiu Praga, Drets o Democràcia i Justícia per Catalunya, la degradació dels òrgans jurisdiccionals i una forta deriva repressora a l'Estat espanyol. Es per això que també demanen que es compleixi íntegrament les recomanacions de l'Informe Greco del Consell d'Europa pel que fa a regular "de forma transparent" el nomenament dels òrgans de govern i els alts càrrecs de l'Administració de Justícia.

També es demana que es nomeni un noi president/a dels Consell General del Poder Judicial de forma lliure i que ho facin els vocals del mateix Consell. A més a més també demanen revertir totes "les lleis repressores"  com la Llei Mordassa, els tipus delictius introduïts en la reforma del codi penal i transposar la normativa europea a la legislació espanyola.