La sala contenciosa administrativa ha dictat una interlocutòria en què imposa una multa de 3.000 euros a Carles Puigdemont perquè entén que va actuar amb mala fe processal i temeritat en presentar unes mesures cautelaríssimes en què sol·licitava que fos pública una reunió de la Junta Electoral Central que s'havia notificat 48 hores abans. La sala també ha imposat la mateixa multa a l'exconseller Antoni Comín i a la coalició electoral Lliures per Europa, que també van plantejar cautelaríssimes sobre la mateixa qüestió.

En la seva petició, sol·licitaven que es fes amb publicitat la reunió de la JEC, de data 13 de juny del 2019, en la qual es procediria al recompte dels vots a escala nacional, a l'atribució d'escons a les candidatures i a la proclamació d'electes de les eleccions al Parlament Europeu del passat 26 de maig.

La Sala Tercera va rebutjar la petició i va acordar obrir una peça separada per a la imposició d'una multa que ha estat fixada després d'escoltar les parts. Tant el fiscal com el lletrat de les Corts Generals i de la Junta Electoral Central van interessar la imposició de la multa en raó de la temeritat de la conducta desenvolupada per l'expresident la Generalitat, l'exconseller Antoni Comín i la coalició electoral Lliures per Europa en pretendre una publicitat no prevista de l'actuació de la JEC que es contreu a una simple operació aritmètica prevista a la llei que no altera els resultats de l'escrutini públic.

 

 

El tribunal afirma que "és evident que hi ha mala fe i temeritat en la presentació de la sol·licitud de mesures cautelaríssimes escasses hores abans de la celebració d'un acte de la Junta Electoral Central notificat amb més de 48 hores d'antelació respecte de l'aplicació d'unes normes sobre les quals no hi ha hagut modificacions essencials en els més de 35 anys que estan en vigor".

Per raó de les circumstàncies i els antecedents, el tribunal fixa en 3.000 euros la multa perquè ho considera el grau mitjà dins dels màxims i mínims que faculta la llei.