El col·lectiu Atenes de Juristes pels Drets Civils, que l'estiu passat van emprendre accions judicials contra el nomenament de Carmen Lamela com a magistrada del Tribunal Suprem, considera que l’absolució de l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, que va passar gairebé dos anys en presó preventiva per decisió de l’esmentada jutge, és una mostra més que Lamela no és idòna per aquest càrrec.

L'advocat i membre del col·lectiu Atenes, Matías Gríful, ha manifestat a ElNacional.cat que l'absolució de l'expresident del Barça posa de manifest "que potser hi ha causa per dir que Lamela no és la més indicada pel Tribunal Suprem". Al seu parer, s'ha posat de manifest que no deu ser tan bona magistrada si l'estan corregint tant.

El col·lectiu Atenes de Juristes pels Drets Civils va presentar l'agost passat un querella davant del Tribunal Suprem per prevaricació continuada contra Consell General del Poder Judicial pel nomenament de Carmen Lamela com a magistrada de la Sala Segona de l'alt tribunal, al considerar que "que no té mèrits ni capacitats acreditades pel càrrec".

La querella sostenia que la majoria de magistrats que aspiraven a la plaça tenien més mèrits objectius que la magistrada i recordava que Lamela va haver de ser corregida pel Suprem en la instrucció de la causa contra els polítics independentistes i en l’emissió de les euroordres de detenció dels investigats, que van ser retirades.

L'absolució de Sandro Rosell ha estat una altra "correcció" per a Lamela, segons afirma Matías Gríful, que ha apuntat, com han denunciat als tribunals, que el CGPJ premia els magistrats afins amb els postulats unionistes.

Paral·lelament, el col·lectiu Atenes va impugnar per la via contenciosa administrativa el nomenament de Carmen Lamela.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat