El president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha comparegut aquest dijous per reafirmar el compromís dels socialistes amb el govern municipal que encapçala Ada Colau i retreu als grups de l'oposició que especulin amb una "combinació impossible" per fer caure el govern. "El PSC té paraula i Barcelona funciona", ha reblat.

Collboni també ha tingut paraules d'autocrítica i reconeix que el govern municipal "potser no ha fet prou" a l'hora de dialogar amb els grups de l'oposició i es compromet a "redoblar" els esforços per arribar a acords "útils" per als barcelonins.

En aquest sentit, proposa a la resta de partits tres grans acords de ciutat en relació al model turístic, a la regulació de les terrasses i a la promoció econòmica: "Hem d'abandonar les especulacions i buscar les solucions", ha conclòs.

No és no, al PP

Collboni també ha respost de manera molt directa a les declaracions del líder popular, Alberto Fernández Díaz, que aquest matí veia "imprescindible" la participació del PSC en un eventual nou acord de governabilitat a Barcelona, alhora que demanava "renúncies" a tots els partits per poder configurar una alternativa al govern d'Ada Colau.

En aquest sentit, el portaveu socialista assegura que després que el PSC hagi portat el 'no és no' fins a les últimes conseqüències a Madrid, és impensable ara plantejar un acord de governabilitat amb els PPC a la ciutat de Barcelona.