El “maragallisme” està més present que mai en les pròximes eleccions municipals. La probable candidatura d’Ernest Maragall com a alcaldable d’ERC a Barcelona ha estat la cirereta al pastís. Això és el que ha portat el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, a assegurar que els socialistes van tenir “el bon Maragall” com a alcalde de la capital, en referència a l’exalcalde Pasqual Maragall.

“Hem tingut els quatre millors alcaldes de la ciutat, que són Narcís Serra, Pasqual Maragall –el bon Maragall--, Joan Clos i Jordi Hereu”, ha assegurat el dirigent socialista aquest diumenge durant la Festa de la Rosa, a la Pineda de Gavà. "Barcelona no pot ser escenari de carreres frustrades, retorns del passat o experiments", ha avisat.

En el seu discurs, gairebé tot en clau municipal, Collboni ha denunciat que “els comuns s’han rendit als independentistes”. En aquest sentit, ha criticat que “aquells que venien a canviar-ho tot, no han canviat res”, i “han convertit la ciutat en un camp d’experiments.

Collboni també ha replicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que va demanar als alcaldes socialistes que donessin suport als seus homòlegs investigats per l’1-O. “Sembla oblidar que, si som on som, és perquè no van dialogar ni el govern del PP dels independentistes”, ha afirmat. “I sobre això els socialistes no tenim cap responsabilitat”, afegit.

En aquesta línia, l’alcaldable del PSC ha sostingut que “si ens han de demanar alguna cosa, és perdó per haver-nos insultat, atacat i assenyalat”. Collboni ha promès “tornar a governar Barcelona”.