L’alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha evitat tancar la porta a un pacte amb Manuel Valls o el PP si guanya les eleccions. En una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3 i preguntat pels seus vetos i amb qui sí que arribaria a una entesa, Collboni ha explicat que surt a guanyar –i se sent reforçat per l’expectativa de vots que li donen les enquestes- i ha dit que en cas de victòria parlarà amb tothom, excepte amb els “extremistes”.

En aquest bloc ha englobat als candidats d’ERC i JxCat. També ha declarat “haver perdut la confiança política” amb l’alcaldessa, Ada Colau, perquè va trencar el pacte amb els socialistes el 2017 i ha afirmat que la candidata de BComú sí que pactarà amb els republicans. En aquest sentit, ha dit que defensa un govern “pro Barcelona”, que creu que no és compatible amb el projecte independentista.

Preguntat directament per si pactaria amb Valls, Collboni ha evitat contestar afirmant que la dreta no té cap oportunitat en aquestes eleccions. “La decisió que s’ha de prendre ara és o un govern proindependentista o un govern pro Barcelona, i jo el defensaré amb els que vulguin defensar un govern pro Barcelona”, ha insistit.

A més, ha dit que "no hi ha vasos comunicants" entre el que pugui passar al govern espanyol, sobre una possible entesa entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, i el que pugui passar a Barcelona amb Colau. En aquest sentit, Collboni no entén perquè Colau estén la mà a un govern d’esquerres si va trencar el pacte amb el PSC el 2017.