Xavier Marcé serà nomenat nou comissionat de Cultura de Barcelona, el que el convertirà en el mà dreta del nou regidor de Cultura, el socialista Jaume Collboni.

El nomenament ha transcendit després que l'alcaldessa Ada Colau i el líder del PSC a l'Ajuntament de la capital catalana han anunciat aquest divendres el pacte de govern que incorpora els quatre regidors socialistes a l'executiu municipal dirigit per BComú. Collboni serà el segon tinent d'alcalde i es quedarà les àrees d'Empresa, Cultura i Innovació.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i activista cultural de llarga trajectòria, Marcé, que relleva Berta Sureda, ha estat vinculat a l'administració pública en temps del primer tripartit a la Generalitat com a director general de l'Institut Català d'Indústries Culturals.

Marcé també va ser director Recursos i d'Acció Cultural de l'Institut de Cultura de Barcelona i director del Pla Estratègic de Cultura de Sabadell. En l'àmbit privat, és vicepresident de la productora teatral Focus i president de la patronal del sector, Adetca.