El segon tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni (PSC), ha afirmat avui que l'alcaldessa, Ada Colau, complirà amb el pacte de govern amb el PSC, que ha qualificat d'"acord de ferro", i no cedirà espais ni participarà materialment en el referèndum de l'1-O.

En declaracions a Onda Cero, Collboni ha subratllat que la posició institucional de l'Ajuntament és no subministrar "cap tipus d'ajuda material a la celebració de la consulta secessionista", malgrat que el posicionament polític de l'alcaldessa en sigui un altre. Collboni ha manifestat que, malgrat les tensions "òbvies", si la institució local queda protegida, els socialistes no han de denunciar l'acord de govern.

"Barcelona en Comú no està per l'incompliment de la llei, la seva alcaldessa i el Govern han dit que compliran el que diu l'informe del secretari i això suposa no posar a disposició d'aquest referèndum mitjans materials ni locals", ha insistit.

En aquest sentit, el tinent d'alcalde socialista ha assegurat que tot allò relacionat amb el procés "va quedar fora" del pacte entre el PSC i Barcelona en Comú i que, encara que els dos partits tinguin posicions polítiques "diferents" en aquest aspecte, poden governar a la ciutat.

Sobre l'acord al qual han arribat l'Ajuntament i el Govern per facilitar la votació a Barcelona l'1 d'octubre, Collboni ha opinat que es tracta d'un "acord polític" i no institucional, com es desprèn dels discursos de la mateixa alcaldessa, ha dit.

Collboni ha dit que no està satisfet que Colau no s'hagi manifestat a favor dels alcaldes del PSC que "defensen la legalitat" i ha opinat que és "de justícia" reconèixer públicament els que "per fer complir la llei estan patint assetjament i amenaces als seus municipis".