Jaume Collboni, tinent d'alcalde del PSC, ha declarat avui que no coneix els acords Colau-Puigdemont perquè els ciutadans de Barcelona puguin votar al referèndum de l'1-O: "No sé en què poden consistir. No han passat per cap Comissió de Govern", ha afegit.

Ha intentat restar importància a les tensions a l'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona, i ha reiterat que, com a govern municipal, es garantirà que no es posi en risc la feina dels treballadors i la institució. Ha afirmat que el que es farà seguirà al peu de la lletra les instruccions de l’informe del secretari municipal. 

Collboni ha afirmat que "Cal garantir alhora l'Estat de Dret i la llibertat d'expressió", cosa que ha definit com "un equilibri difícil, però aquest és el compromís de l'equip de govern". Ha apuntat que, evidentment PSC, i Barcelona en Comú tenen visions diferents del conflicte, i que el PSC és a favor de resoldre'l mitjançant una reforma constitucional, però que això no impossibilita l'acord.

Collboni s'ha presentat davant la premsa visiblement molest. Preguntat pel seu estat d'ànim davant aquesta situació, s'ha limitat a afirmar que el seu estat d'ànim no és rellevant.